ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАЛЦБУРГ – БАВАРСКИ КРАЛСКИ ЗАМЪЦИ –

ез. ХИМЗЕЕ – ЗАГРЕБ

01.07 – 06.07.2017

6 дни / 4 нощувки

Цена: 520 лв 

 

1 ДЕНСофия – Плитвице / 920 км /

Нощен преход от София за природен парк „Плитвице“ .

 

2 ДЕНПлитвице – Загреб / 150 км /

Сутринта пристигане в национален парк „Плитвице“, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Националният парк на Плитвице е уникален природен феномен. Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа /необходимо е закупуване на билет/. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ДЕНЗагреб – Залцбург – Мюнхен / 440 км /

Закуска. Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург - най-добре запазената средновековна крепост в Европа /необходимо е закупуване на билет за фуникулара/. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотела в района. Нощувка.

 

4 ДЕНМюнхен – Швангау / 145 км /

Закуска. Отпътуване за Швангау. Разглеждане на замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. придвижване пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. / има възможност за придвижване с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро./ Настаняване в хотел. Нощувка.

 

5 ДЕНШвангау – ез. Химзее – Загреб / 625 км /

Закуска. Отпътуване за езерото Химзее. Посещение на  острова Херенинзел с двореца "Херенхимзее" - копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова. Разглеждане на двореца, музея на Лудвиг ІІ, както и парковите съоръжения с фонтаните Отпътуване за Загреб. Разглеждане на старата част - квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

6 ДЕН Загреб – София / 785 км /

Ранна закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.

 

 

* Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Швангау;

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;

* Посещение на национален парк „Плитвице“;

* Разглеждане забележителностите на Залцбург и Загреб;

* Посещение на дворците Хоеншвангау и Нойшванщайн;

* Гранични и магистрални такси;

 

* Водач по време на пътуването.

  • Доплащане за вечери – 9 EUR в Загреб;

*  Входните такси за посещаваните обекти;

  • Туристическа такса /city tax/, заплаща се на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*);
  • Екскурзия до двореца Херенхимзее с включен двупосочен билет за кораб – 30 лв. / човек /провежда се при минимум 20 туристи/;
  • Билети за баварските замъци с предварителна резервация – 64 лв. / човек;

      *  Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер

ВХОДНИ ТАКСИ:

Плитвички езера: 160 хърватски куни – възрастни; студенти – 100 хърватски куни; деца от 7 – 18 год. – 70 хърватски куни; деца под 7 год. – безплатно.

 

ЗАЛЦБУРГ: Билет за “железницата” (фуникуляр) до “Горен Залцбург” + вход за крепостта – 11,30 EUR в двете посоки за възр., 6 EUR за ученици; Родната къща на Моцарт – 10 EUR за възрастни, 4 EUR – за ученици.

Хотели по програма ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – ЗАЛЦБУРГ – БА

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен;

* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Швангау;

 

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;

+

01/07/2017

6 дни / 4 нощи
Двойна стая
Закуска
1040
лв